06 mai 2014, 15:51 Caleidoscop views 27871
Profeţiile tulburătoare ale Sfîntului Varlaam: Moldova va fi ruptă şi împărţită
Foto: obiectiv.info
06 mai 2014, 15:51 Caleidoscop views 27871

Profeţiile tulburătoare ale Sfîntului Varlaam: Moldova va fi ruptă şi împărţită

Profeţia Sfîntului Varlaam s-a pastrat prin grija pustnicilor de la schitul Zosima, din tinutul Neamtului, si prin rîvna marelui calugar crestin sirian, Paul de Alep, care, pe la 1760, a transcris-o in insemnarile sale de pelerin la cele mai de seama manastiri moldovenești.

Pe mai multe pagini, Mitropolitul Varlaam vorbeste, sub inspiratia Sfîntului Duh, despre Moldova ca un al doilea Canaan biblic, care, desi iubit deDumnezeu, se va prabusi cu mult zgomot, din cauza pacatelor fara numar, savîrsite de oameni. Desi cam general formulate, nu putine afirmatii ale Sfîntului Varlaam par sa se fi implinit deja, cea mai uimitoare din toate fiind previziunea comunismului si pierderea Basarabiei.

Biserica va incapea pe mîna unor mitropoliti si arhierei nevrednici.

Taina crestina a nuntii se va lepada.

Oamenii se vor inrai si vor strica obiceiurile pamîntului, inmultindu-se intre ei ca dobitoacele, fara nici o rușinare.

Oamenii vor defaima traditiile crestinesti ale parintilor, dedîndu-se la tot felul de obiceiuri străine... Mare urgie va fi atunci.

Pamînturile si bunurile Țării vor fi luate cu forța de straini.

Vlăstare domnesti se vor deda la obiceiuri si apucaturi ieftine si destrabalate.

La vremea cea din urma, pădurile vor fi taiate, iazurile vor fi secate, oamenii vor vinde mosiile fara de rusine, uitînd ca stramosii lor le-au pastrat cu sabia si sîngele lor.

Domnii pamantului vor pune biruri si legi cum n-au mai fost de la întemeierea Moldovei. Vor pune biruri pe apa si pe aerul lasat de Dumnezeu.

Oamenii se vor face de rusine pe unde se vor duce, facînd stramosii sa se rasuceasca in morminte și sa lacrimeze sub glie.

Moldova va fi rupta si împartita de "hiara roșie, cu multe capete", care va cuprinde Europa creștina si ortodoxă.

Intr-un final, Mitropolitul Varlaam va descrie și semnele sfîrsitului, semne care, cu putina fantezie, pot prefigura televiziunea, distrugerea satului și a țărănimii, deopotriva cu semnalarea altor probleme globale ale omenirii: new-age, manipularea genetica, scaderea natalitatii si cresterea formelor de depresie - maladia confortului si a progresului tehnic modern din actualul secol.

"La vremea cea din urma, oamenii se vor strînge unii lînga altii, urmarind tot felul de nascociri si lepadînd truda satului. Munca va fi o rusine, rusinea va ramîne un obicei, iar cei drepti vor fi considerati nebuni. Se vor insela unii pe altii, crezînd ca asta e legea lui Dumnezeu (...) Fiarele, pasarile si alte dobitoace isi vor schimba firea si vor aparea alte feluri de dobitoace iscate de mintea omului. Si, in cele din urma (...) vor iesi un soi de oameni care, tot in numele lui Dumnezeu, vor face biserici, dar fara cruce, vor nesocoti Sfînta Jertfă si, in cele din urma, o vor amesteca in slujire cu pagînii.

Așa arata Apocalipsa Sfintei Carti a Scripturii, ca la vremea din urma, cînd veti vedea urîciunea pustiirii in locul cel sfînt, razboaiele pe alocurea, urgiile si uciderile intre oameni, lepădarea pruncilor din pîntecele femeiesti si oamenii cautînd linistea de la un capat al altuia al pamîntului. Cînd graiurile se vor amesteca ca altadata in Babilon, sfîrsitul va fi aproape".

Prezicerile lui Varlaam s-au adeverit în parte. Peste 350 de ani după profețiile făcute, statul Moldova continuă să existe, la fel poporul moldovenesc și conștiința de neam. În ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei, statul Moldova și poporul său se dezvoltă și se consolidează.

Sursa: obiectiv.info

Cuvinte cheie:

Profeţia , Moldova , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.