05 decembrie 2014, 14:57 Caleidoscop views 9712
Avertismentul lui Stephen Hawking
Foto: gandul.info
05 decembrie 2014, 14:57 Caleidoscop views 9712

Avertismentul lui Stephen Hawking

Profesorul Stephen Hawking, unul dintre cei mai renumiţi savanţi din Marea Britanie, a avertizat că inteligenţa artificială ar putea determina dispariţia rasei umane.

„Dezvoltarea completă a inteligenţei artificiale ar putea duce la dispariţia omenirii", a declarat Hawking pentru BBC. Avertismentul său reprezintă un răspuns la o întrebare despre modernizarea unei tehnologii care îl ajută să comunice, bazată pe inteligenţa artificială.

Fizicianul Stephen Hawking suferă de scleroză laterală amiotrofică şi foloseşte un nou sistem dezvoltat de Intel pentru a comunica.

„Inteligenţa artificială ar putea să se dezvolte pe cont propriu", a declarat Hawking. „Oamenii, care sunt limitaţi de evoluţia biologică lentă, nu vor putea rivaliza cu maşinăriile".

Stephen Hawking nu este singura personalitate care se teme pentru viitorul rasei umane. Antreprenorul Elon Musk a declarat recent că inteligenţa artificială este „cea mai mare ameninţare la adresa umanităţii".

Sursa: www.gandul.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.