11 martie 2015, 14:59 Caleidoscop views 8636
Plan fabulos, pus la punct de NASA!
11 martie 2015, 14:59 Caleidoscop views 8636

Plan fabulos, pus la punct de NASA!

Ficţiunea pare să devină din ce în ce mai aproape de realitate, oamenii de ştiinţă de la NASA anunţând recent că vor să introducă oxigen în atmosfera de pe Marte, scrie Metro.

În cadrul misiunii, care va avea loc în 2020, astronomii intenţionează să includă un robot al cărui obiectiv va fi să transforme atmosfera de pe Marte în oxigen respirabil.

Robotul va trebui să realizeze pe Marte şapte experimente ştiinţifice, care au ca scop să deschidă calea pentru viitoare misiuni cu echipaj uman şi să caute urme ale unor forme de viaţă.

Printre cele şapte experimente pe care acest robot le va realiza se numără transformarea dioxidului de carbon, care domină atmosfera rarefiată a planetei, în oxigen. Oxigenul ar fi util pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman, precum şi pentru producerea combustibilului necesar pentru misiunile de întoarcere pe Terra.

Robotul va fi echipat cu două camere video 3D şi o staţie meteorologică experimentală, alături de alte instrumente, care vor totaliza 40 de kilograme.

"Explorarea planetei Marte va fi un eveniment extrem de important pentru generaţia viitoare, la fel cum a fost aselenizarea pentru generaţia noastră", a declarat cercetătorul Michael Hecht.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

NASA , Marte , oxigen , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
165 locuitori

Vladimirovca este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 102 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 165 de locuitori în anul 2012. Satul Vladimirovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.