05 iulie 2015, 11:40 Caleidoscop views 6174
Referendum în Grecia (Video)
05 iulie 2015, 11:40 Caleidoscop views 6174

Referendum în Grecia (Video)

Aproape 10 milioane de greci sunt chemați astăzi la urne pentru a spune "DA" sau "NU" măsurilor de austeritate şi reformelor impuse de creditorii externi. Secţiile de votare s-au deschis la ora şapte dimineaţa şi se vor închide la ora 19. Potrivit Ministerului grec de Interne, plebiscitul va costa bugetul statului elen aproximativ 25 de milioane de euro.

Întrebarea la care trebuie să răspundă grecii este "Ar trebui să fie acceptată propunerea care a fost înaintată de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional la reuniunea Eurogrup din 25 iunie 2015?".

Aproape 20.000 de birouri de votare au fost deschise în acest scop, în Grecia.

Ca la fiecare scrutin electoral, cetăţenii care locuiesc în străinătate trebuie să meargă în Grecia dacă vor să voteze. Pentru a încuraja participarea la scrutin, autorităţile elene au acordat o serie de reduceri la prețurile biletelor de tren, de autobuze interurbane și la cursele aeriene interne.

Ultimul referendum în Grecia a avut loc acum 41 de ani, când s-a decis sfârșitul monarhiei, care a fost înlocuit cu republica.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Grecia , referendum , credit , UE , datorii , FMI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
1472 locuitori

Plop este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Plop este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 246 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1472 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.