13 iulie 2015, 16:46 Caleidoscop views 6311
Integrarea copiilor de migranți în Rusia este mai avantajoasă decît obținerea unor ilegali criminalizați
Foto: facebook.com
13 iulie 2015, 16:46 Caleidoscop views 6311

Integrarea copiilor de migranți în Rusia este mai avantajoasă decît obținerea unor ilegali criminalizați

Integrarea copiilor de migranți în mediul nostru și instruirea lor este mai avantajoasă decît obținerea unor ilegali criminalizați, consideră deputatul Dumei de Stat al Federației Ruse Oleg Smolin.

„Constituția Federației Ruse garantează dreptul la educație fiecăruia – cetățenilor, apatrizilor, cetățenilor străini etc.

Dreptul la educație din contul bugetului în școli și la studii profesionale este garantat cetățenilor Federației Ruse. Este absolut sigur că persoana care a venit, să spunem, din suburbia Moscovei are dreptul la educație gratuită pentru copiii săi în Moscova. Mai mult, în cele mai multe cazuri, locuitorii suburbiilor lucrau în capitală și, prin urmare, plăteau acolo taxe.

Referitor la persoanele fără cetățenie rusă, din această categorie făcînd parte și migranții, acestora Constituția nu le garantează educație gratuită. Și eu sînt de acord că aici există doar două opțiuni. Prima: să lichidăm migrația ilegală și să o lăsăm doar pe cea legală. În acest caz, copiii imigranților legali ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și copiii cetățenilor Federației Ruse, deoarece migranții legali plătesc taxe în Rusia.

Dacă însă nu sîntem capabili să lichidăm migrația ilegală, trebuie să nu admitem să se repete «suburbiile Parisului», cînd copiii care nu sînt integrați în societate devin adolescenți și organizează revolte. Consider că, din toate punctele de vedere – și moral, și material – a-i integra pe copiii migranților în mediul nostru și a le da o educație este mai avantajos decît să ne ciocnim ulterior de acțiunile imigranților ilegali criminali", a opinat Oleg Smolin.

Sursa: www.moldova.ms

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
221 locuitori

Floriceni este un sat din cadrul comunei Căinarii Vechi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Floriceni a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.