14 iulie 2015, 11:14 Caleidoscop views 7411
Europenii pledează pentru anularea regimului de liberă circulație în spațiul Schengen
14 iulie 2015, 11:14 Caleidoscop views 7411

Europenii pledează pentru anularea regimului de liberă circulație în spațiul Schengen

Potrivit unui sondaj de opinie publicat în Franţa, majoritatea europenilor se declară favorabilă suprimării acordurilor Schengen. Solicitanţii de azil se înmulţesc în Europa şi o opinie publică tot mai numeroasă se opune primirii lor.

Potrivit unui sondaj Ifop/Le Figaro, mai mult de jumătate dintre europeni vor să-şi controleze ei înşişi frontierele şi să pună capăt acordurilor Schengen. Astfel au opinat 53 % dintre germani, 63 % dintre britanici, iar în Franţa opoziţia este cea mai importantă: 7 francezi din 10 doresc anularea lor.

Contestatarii acordurilor Schengen provin din toate familiile politice: 53 % dintre simpatizanţii socialiştilor resping şi ei acordurile Schengen. În 2015, cererile de azil au crescut cu 58 % în Europa, în cursul primelor cinci luni ale anului. Potrivit sondajului, europenii resping masiv, de asemenea, repartizarea migranţilor prin cote, pe care ar intenţiona s-o impună Bruxelles-ul, scrie agerpres.

Sursa: incomemagazine.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
5014 locuitori

Tomai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Tomai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5014 locuitori. Satul Tomai a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.