20 iulie 2015, 10:15 Caleidoscop views 6661
Românii stau la coadă în vamă pentru carburant moldovenesc
20 iulie 2015, 10:15 Caleidoscop views 6661

Românii stau la coadă în vamă pentru carburant moldovenesc

Benzina mai ieftină din Republica Moldova îi face pe cetăţenii României să stea la coadă. La o lună de cînd se poate trece Prutul doar cu buletinul, traficul în Vama Sculeni din Iaşi aproape s-a dublat, informează Digi24.ro.

„Sute de oameni trec zilnic frontiera, majoritatea ca să facă plinul la maşină. Şi asta pentru că în Republica Moldova un litru de combustibil este chiar şi cu 2 lei (lei româneşti) mai ieftin decît acasă”, precizează sursa.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Iaşi, în ultima perioadă au fost înregistrate creşteri ale valorilor de trafic, punctul de trecere al frontierei Sculeni fiind tranzitat cu 40.000 de persoane mai mult decît perioada precedentă. „Un litru de benzină 95 costă, în Republica Moldova, 3,87 de lei faţă de 5,8 lei in România. Diferenţa e mare şi la motorină: un litru costă 3,41 de lei peste Prut faţă de 5,26 lei în benzinăriile româneşti”, potrivit Digi24.

Comentarii

 (1)
  • #1 evgenii Răspunde Citează selecţia
    Просто нечего пускать этих богатых  румынов в бедную страну. Сколько себя помню  (55лет) они всё время только и вывозят от нас товары, но нас считают людьми 2-го сорта.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1355 locuitori

Badicul Moldovenesc este un sat şi comună din raionul Cahul. Badicul Moldovenesc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1355 de oameni. Satul Badicul Moldovenesc a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.