30 iulie 2015, 14:35 Caleidoscop views 9263
Descoperire arheologică șocantă în Urali (VIDEO)
Foto: krasview.ru
30 iulie 2015, 14:35 Caleidoscop views 9263

Descoperire arheologică șocantă în Urali (VIDEO)

Arheologii ruși au rămas șăcați după ce au descoperit un schelet uman dar care are anumite particularități neobișnuite pentru rasa umană.

Scheletul a fost descoperit în estul munților Urali în apropiere de orașul Celiabinsk: Scheletul este estimat a avea o vechime de peste 2.000 de ani și are craniul conic.

Scheletul, care aparține unei femei din tribul Sarmati, a stârnit imaginația între vânătorii de OZN-uri, care consideră acest schelet o probă solidă că Pamântul a fost vizitat de extratereștrii.

Pe de altă parte, arheologii exclud categoric această posibilitate dat fiind faptul că tribul Sarmati, se pare, practica deformarea deliberată a craniilor.

Arheologul Maria Makurova a declarat că: "Acest craniu este alungit deoarece obiceiul tribului era de a lega craniile copiilor pentru a le alungi.

Pentru cercetători persistă totuși o nedumerire pentru că nu au găsit explicația acestui obicei.

Așezarea, unde a fost găsit scheletul, datează din secolul 17 IC iar scheletul nu are nicio legăturăistorică cu aceasta, ceea ce ridică și mai multe întrebări.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

arheologie , descoperire , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2431 locuitori

Ţibirica este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Ţibirica este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2431 de oameni. Satul Țibirica a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.