05 august 2015, 16:02 Caleidoscop views 8858
Rusia vrea să-şi lărgească graniţele!
05 august 2015, 16:02 Caleidoscop views 8858

Rusia vrea să-şi lărgească graniţele!

Moscova a depus la ONU o cerere de extindere a platoului său continental în Arctica, care prevede prelungirea graniţei ruse în zone prezentate de Moscova drept componente naturale ale limitei sale continentale, relatează svpressa.ru.

Rusia intenţionează să-şi extindă platoul continental în zona arctică prin alipirea lanţului muntos Lomonosov.

Dacă va reuşi să obţină undă verde de la ONU, Rusia va avea dreptul la explorarea resurselor de hidrocarburi, estimate la cinci miliarde de tone de combustibil convenţional.

În conformitate cu prevederile Convenţiei ONU privind dreptul mării din 1982, zona economică exclusivă nu se întinde dincolo de 200 de mile marine de la linia de la care se măsoară marea. Rusia ar putea obţine extinderea acestei limite la 350 de mile, dacă Naţiunile Unite vor accepta argumentaţia sa privind extinderea platoului său continental.

Moscova a solicitat pentru prima oară la ONU extinderea platoului său continental în Arctica în 2001. Dar atunci, cererea a fost respinsă din cauza unei documentări insuficiente. De data aceasta, cererea Rusiei conţine coordonate geodezice şi calcule exacte ale zonei la care pretinde.

Sursa: infobiz.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Arctica , ONU , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.