12 august 2015, 15:40 Caleidoscop views 7667
O nouă specie de broască, descoperită în Anzii peruani
12 august 2015, 15:40 Caleidoscop views 7667

O nouă specie de broască, descoperită în Anzii peruani

O nouă specie de broască a fost descoperită în Anzii peruani, exemplarele din această specie fiind foarte mici, cu burta pestriță și având un fel de mască de culoare închisă pe cap, care le dă aspect de bandiți, conform unui material publicat de Live Science.

Broaștele din această specie de numită Noblella madreselva trăiesc în mediul umed al pădurilor din apropiere de Cuzco, Peru, fiind probabil o specie caracteristică pentru această regiune, conform unui material publicat de ZooKeys. Aceste broscuțe, nu mai mari decât un bob de fasole, sunt active în cursul zilei și trăiesc în stratul de frunze moarte de pe solul pădurii.

Vanessa Uscapi, biolog la Universitatea Națională San Antonio din Cuzco, a descoperit noua specie de broaște în ianuarie 2011, care doar abia recent a fost clasificată și descrisă în cadrul unui studiu.

Broscuțele din specia Noblella madreselva au corpul de culoare maro închis, cu o mască pe cap de culoare mai închisă. Burta acestor amfibieni are pete albe.

Deși mici, broscuțele din specia Noblella madreselva nu sunt cele mai mici broaște cunoscute. Acest record îi aparține unei broaște din Papua Noua Guinee, din specia Paedophryne amauensis, care are în medie mai puțin de 7,7 milimetri lungime, fiind, în același timp, și cel mai mic animal vertebrat descoperit până în prezent.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

animale , descoperire , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.