10 septembrie 2015, 16:45 Caleidoscop views 6191
Boris Nemțov a fost decorat post-mortem cu Premiul Libertății în SUA
10 septembrie 2015, 16:45 Caleidoscop views 6191

Boris Nemțov a fost decorat post-mortem cu Premiul Libertății în SUA

Politicianul Boris Nemțov a fost decorat post-mortem cu Premiul Libertății în Statele Unite ale Americii. Ceremonia a avut loc la Institutul Internațional Republican din Washington.

Pe pagina Twitter a instituției a fost publicat un video în care premiul în locul opozantului îl primește prietenul său Vladimir Kara-Murza Jr. Premiul a fost acordat pentru „viața dedicată luptei pentru democrație, drepturile omului și justiției în Rusia".

În discursul său, Kara-Murza a spus că Nemțov a fost întotdeauna „o cioară albă" în politică, întrucît întotdeauna spunea ceea ce gîndea și făcea ceea ce spunea.

În afară de Nemțov, laureați ai premiului au devenit președintele Camerei Reprezentanților SUA John Boehner și filantropul Mo Ibrahim din Sudan.

Premiul Libertății este acordat de Institutul Internațional Republican în fiecare an, începînd cu 1995. De distincție se învrednicesc persoanele care au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea libertății și democrației în lume. De-a lungul anilor, cu acest premiu a fost distins președintele american Ronald Reagan, liderul opoziției din Myanmar Aung San Suu Kyi, disidentul sovietic Natan Șcearanski, președinta Liberiei Ellen Johnson Sirleaf, Papa Ioan Paul al II (ca și Nemțov, post-mortem).

Sursa: www.novayagazeta.ru

Cuvinte cheie:

politicieni , SUA , decoraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.