22 septembrie 2015, 11:17 Caleidoscop views 6024
În Munchen a fost dat startul Oktoberfest
22 septembrie 2015, 11:17 Caleidoscop views 6024

În Munchen a fost dat startul Oktoberfest

Berea curge gârlă în aceste zile în Germania. În Munchen a fost dat startul celui mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest. La petrecerea de anul acesta, care va dura mai mult de două săptămâni, sunt aşteptaţi aproximativ şase milioane de vizitatori. Deşi s-au adunat ca să se distreze, nemţii s-au gândit şi la refugiaţi. Cofetarii au pregătit aproape 1.000 de biscuiţi în formă de inimă pentru imigranţi.

Oktoberfest a ajuns la cea de-a 182-a ediţie. Aşa cum cere tradiţia, primarul din Munchen a dat startul distracţiei. După doar două lovituri de ciocan, halbele au început să fie umplute cu bere.

Prima halbă i-a fost înmânată premierului landului Bavaria. Chiar înainte de începerea oficială a Oktoberfest, corturile s-au umplut până la refuz.
Cu halbele ridicate în aer, nemţii nu au uitat de imigranţi. Oraşul Munchen se confruntă cu această problemă, iar ca să evite vreun conflict, autorităţile bavareze au decis să fie în alertă maximă, pentru ca sărbătoarea anuală să nu fie umbrită de eventuale conflicte.

Cofetarii germani au pregătit aproape 1.000 de biscuiţi în formă de inimă, pe care au scris cuvântul „toleranţă". Toţi vor fi împărţiţi la Oktoberfest.

Cei peste şase milioane de vizitatori, aşteptaţi la cel mai mare festival de bere din lume, vor putea degusta aproape şapte milioane de litri de bere.

Pentru bucate, vor fi sacrificaţi aproximativ 50 de viţei şi peste jumătate de milion de pui. Oktoberfest va fi deschis până pe 4 octombrie.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

Germania , Festival , eveniment , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.