10 octombrie 2015, 11:10 Caleidoscop views 10939
Un fenomen rar: Alinierea planetelor
10 octombrie 2015, 11:10 Caleidoscop views 10939

Un fenomen rar: Alinierea planetelor

Planetele Jupiter, Marte, Mercur si Venera se vor alinia de aceeasi parte de la Soare. Va fi o mica parada a planetelor care, daca timpul va permite, va putea fi vazuta chiar si cu ochiul liber.

Fenomenul, unul rar, potrivit expertilor in domeniu, se va produse sambata. "Trebuie sa fie insa un cer foarte limpede ca locuitorii Terrei sa admire spectacolul spatial", au subliniat specialistii.

Astronomii subliniaza, de asemenea, ca fenomenul nu trebuie sa sperie: nu vor exista dezastre naturale si nici starea de sanatate a oamenilor nu va fi afectata.

Astrologii au, in schimb, alta parere, afirmand ca o astfel de aliniere poate influenta soarta oamenilor si a omenirii, putand, de asemenea, antrena, diferite convulsii sociale.

Ultima data, acest fenomen astronomic a avut loc in mai 2011, cand in lumina diminetii au putut fi admirate Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Uranus.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

Planete , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.