05 noiembrie 2015, 15:35 Caleidoscop views 4838
Iohannis îl numeşte premier interimar pe Sorin Cîmpeanu
05 noiembrie 2015, 15:35 Caleidoscop views 4838

Iohannis îl numeşte premier interimar pe Sorin Cîmpeanu

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că l-a numit de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, premier interimar. De asemenea, şeful statului a anunţat că va chema la consultările de la Cotroceni şi societatea civilă. „V-am văzut, v-am auzit, voi ţine cont de solicitările voastre . Am decis ca în continuarea consultărilor să consult, în premieră, societatea civilă, strada", a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că îl numeşte premier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în condiţiile în care propunerea premierului demisionar Victor Ponta era ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Victor Ponta l-a propus pe ministrul apărării Mircea Duşa pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru a ajuns, miercuri seară, la Preşedinţie, în acelaşi document fiind înaintată şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar, conform unor surse oficiale.

Preşedintele Iohannis anunţase miercuri că va începe consultările cu partidele parlamentare şi va prezenta propunerea sa privind formarea unui nou guvern după prima rundă de discuţii. "Vom avea un guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează", a spus preşedintele.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

prim-ministru , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1532
Populația:
3620 locuitori

Cociulia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cociulia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3620 de oameni. Satul Cociulia a fost menționat documentar în anul 1532.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.