16 decembrie 2015, 17:06 Caleidoscop views 6189
Care sunt cele mai populare rețele de socializare online din Moldova
16 decembrie 2015, 17:06 Caleidoscop views 6189

Care sunt cele mai populare rețele de socializare online din Moldova

Reţele de socializare sunt foarte populare şi în Moldova. Aproape jumătate din populația ţării foloseşte Facebook, Odnoklassniki sau alte siteuri similare. Datele statistice arată că numărul utilizatorilor crește de la un an la altul.

Cea mai populară platformă în rândul moldovenilor este siteul rusesc "Odnoklassniki.ru", urmat de Facebook şi LinkedIn.

Pe reţeaua Odnoklassniki au cont peste 860 de mii de moldoveni, în timp ce Facebook-ul este utilizat de peste 560 de mii de persoane. Iar aproape o sută de mii de moldoveni au cont pe Instagram, o platformă care permite redactarea și plasarea fotografiilor. Reţeaua de microblogging "Twitter" este cea mai puţin cunoscută în ţara noastră.

Persoanele care aleg să-și facă un cont pe Odnokasniki sunt, de regulă, din afara Capitalei. Doar un sfert din utilizatori sunt din Chișinău. Bărbații și femeile folosesc această rețea în egală măsură.

Facebook este utilizat, în mare parte, de locuitorii Capitalei. Deși este departe de Odnoklassniki, platforma americană a crescut în popularitate, timp de un an, cu 25 la sută.

Dintre cei care utilizează "Facebook"-ul, 40 la sută au cel puțin o facultate terminată, 17 la sută dintre ei călătoresc frecvent, 44 de mii au indicat că nu se află într-o relație, iar 69 de mii sunt căsătoriți.

Pe "Odnoklassniki" își deschid cont, în mare parte, cei care nu au o facultate terminată. 38 la sută au studii primare sau profesionale, 34% au absolvit un liceu şi doar 23 la sută au studii superioare.

În acest an, numărul utilizatorilor de internet din Moldova a depășit două milioane.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.