20 decembrie 2011, 15:04 Caleidoscop views 4240
20 decembrie 2011, 15:04 Caleidoscop views 4240

Sonda rusă Phobos-Grunt va cădea pe Pămînt între 6 - 19 ianuarie 2012


Foto: news.discovery.com

Sonda rusă Phobos-Grunt, care a eşuat în tentativa ei de a părăsi orbita terestră pentru a ajunge pe Phobos, unul dintre sateliţii planetei Marte, după lansarea de la începutul lunii noiembrie, va cădea pe Terra între 6 – 19 ianuarie. Locul şi data la care se va produce impactul va putea fi determinat doar cu cîteva zile înainte, anunță Agenţia spaţială rusă (Roskosmos).

Sonda se va dezintegra la intrarea în atmosferă, iar greutatea totală a fragmentelor care vor ajunge pe Terra nu va depăşi 200 de kilograme.

Phobos-Grunt avea ca obiectiv colectarea unor eşantioane de rocă şi praf de pe Phobos. Scopul era să determine dacă Phobos este un asteroid rămas captiv pe orbita lui Marte sau dacă acest mic corp ceresc – cu un diametru de 18 kilometri - este un fragment desprins din planeta roşie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
904 locuitori

Mănoileşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mănoileşti, Novaia Nicolaevca, Vulpești și Rezina. Satul Mănoilești este situat la o distanță de 9 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Mănoilești a fost atestat documentar în anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.