22 martie 2016, 10:30 Caleidoscop views 5862
Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles
22 martie 2016, 10:30 Caleidoscop views 5862

Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles

Cel puțin 11 persoane au murit și 25 au fost rănite, marți dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuși, un reprezentant al poliției federale belgiene, citat de agenția Belga, a declarat că bilanțul exploziilor este de un mort și mai mulți răniți, informează AFP și Reuters.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

Corespondentul canalului de televiziune Sky News, Alex Rossi, aflat la aeroportul Zaventem, a declarat că a auzit 'două explozii foarte, foarte puternice'. ''Am simțit clădirea mișcându-se. Erau praf și fum peste tot'', a spus el.

Claude Moniquet, expert în terorism, a declarat pentru cotidianul La Libre Belgique că, 'după imagini, exploziile au fost puternice'. 'Este nevoie ca încărcătura (explozivă) să fie puternică pentru a putea sparge geamurile', a declarat Moiquet, care a refuzat să facă alte comentarii.

Pînă în prezent, MAEIE nu a publicat informații dacă printre victime sînt cetățeni ai Republicii Moldova. 

Centrul de Apel

din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit)

din străinătate - +373 22 690 990

e-mail: callcenter@mfa.md

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

explozie , Bruxelles , aeroport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.