22 iunie 2016, 11:15 Caleidoscop views 6968
Anna-Maria Candraman: de la USM, pe coperta unei reviste din SUA (Foto)
22 iunie 2016, 11:15 Caleidoscop views 6968

Anna-Maria Candraman: de la USM, pe coperta unei reviste din SUA (Foto)

Despre faptul că nimic nu este întîmplător în viață, Anna-Maria Candraman ar începe să scrie o carte întreagă. Frumoasa basarabeancă a avut ocazia să zboare în SUA acum circa 5 ani, atunci cînd a descoperit pentru prima oară New York-ul și și-a încercat puterile în a-și găsi un job, paralel terminîndu-și studiile în Științe ale Comunicării la USM.

La cîțiva ani distanță de la prima escapadă, se poate mîndri cu un job legat de marketing în faimosul cartier Brooklyn și o mulțime propuneri de promovare în modeling. Da, trădează un exterior de model, deoarece grija și respectul față de sine sînt armele pe care le-a purtat cu sine mereu. Mai nou, tînăra cu priviri de felină a acceptat propunerea editorilor revistei Validate Magazine de a apărea chiar pe coperta publicației.

Într-un interviu pentru EA.md, Anna-Maria a dezvăluit ce lecții i-a oferit străinătatea, dar și ce înseamnă să guști din provocările modelingului la distanța de un ocean!

Anna-Maria, te rugăm să le spui cititoarelor noastre, întîi de toate, cum s-a născut „relația" ta cu Tărîmul Făgăduinței. A fost sau nu un mit „visul american", ori simți continuu euforia de a trăi într-un colț de lume rîvnit de oricine?

Prima dată cînd am ajuns aici eram un copil. S-a întamplat acum 4-5 ani în urmă și de atunci sînt într-o continuă euforie indiferent de toate greutățile care apar în drumul meu. Nu am visat să ajung aici, nu sînt chiar atît de visătoare de felul meu. Dar în New York am înțeles că toate visurile se pot materializa la un moment dat și ăsta este cel mai frumos lucru care i se poate întampla oricui.

De ceva timp, ai o meserie legată de marketing în cartierul Brooklyn. A fost greu să faci rost de un job? Cum a trebuit să te prezinți la interviu, ca să fii ales în calitate de specialist, deși nu ești american nativ?

De cînd am venit, am zis că trebuie să fac ceea ce-mi place sau cel puțin ceea ce ține de profesia mea, pentru că de asta am insistat să fac naveta New York – Chișinău și să termin facultatea. Se știe că diplomele noastre nu sînt recunoscute aici, în schimb studiile sînt apreciate.

Sînt de parere că indiferent de situația în care se află țara noastră, nimeni nu ar trebui să renunțe la facultate. Este destul de greu să faci rost de un job bun și nu mă refer neapărat la New York. Însă studiile și experiența cu siguranță își pun amprenta. Cel puțin așa mi s-a întamplat mie. Nu am făcut decît să fiu încrezătoare în propriile forțe și să le demonstrez că pot face față. Iar în ceea ce privește limba, pentru că nu sînt american nativ, am învățat-o și acum este a doua limbă după română. Cu siguranță am un accent deosebit, dar, hey, New York-ul este orașul imigranților. Aici toată lumea are un accent și este un pic ciudat dacă nu îl ai.

Aventura americană ți-a deschis, recent, porțile către modeling. Cum ai fost „descoperită" și care a fost primul tău proiect peste ocean?

Îmi amintesc cînd am venit aici prima dată și eram oarecum vînată de unii directori de agenții, îmi era frică pe atunci, mai ales că modeling-ul nu făcea parte din planurile mele de viitor. Recent am început să accept cît mai multe oferte și sînt uimită cît de bine îmi merge. Au fost mai multe proiecte cînd am început și nu aș putea să le clasific ca fiind primele sau ultimele.

Cum a venit propunerea de a colabora cu Validate Magazine și de ce gheișă? Te-ai simțit bine în acest rol?

Dupa unele proiecte care au avut o vizibilitate mai mare, am fost contactată de echipa Validate și mi-au propus o colaborare pentru noua ediție a revistei. Validate Magazine este revista creată pentru cei mai buni specialiști în arta frumosului. Artiști makeup, hairstyliști, modele, fotografi, designeri de modă.

A fost o adevarată plăcere pentru mine să fiu considerată de echipa lor un simbol al frumuseții, care poate juca diferite roluri ca model și cea mai potrivită imagine pentru a fi pe prima pagină a acestei reviste. În unul dintre roluri am fost transformată într-o gheișă care emană pasiune. De aici vine și titlul „Catching Fire" cu Anna Maria Candraman. Cît despre celălalt look, s-a optat pentru frumusețea naturală.

Cum m-am simțit? Formidabil. A fost neobișnuit de la început, dar mi-am intrat bine în rol. O femeie fără pasiune este lipsită de viață. Jucîndu-mi rolul am văzut și eu flacăra care arde în mine. Probabil aș putea aprinde focul exact acolo unde-mi doresc. La asta mă gîndeam atunci Mi-amintesc că spunea cineva: „Pasiunea este cel mai frumos make-up. Cosmeticele sînt ușor de cumpărat.".

Intuim că vei continua cu noi și noi proiecte pe care de-abia urmează să le ai în 2016. Ce alte apariții vei ținti?

Pe lîngă alte colaborări frumoase cu fotografi renumiți din New York, urmează un proiect-surpriză care nu are nici o legatură cu modeling-ul. Dacă pînă acum obișnuiam să descopăr New York-ul, acum a venit timpul ca „el" să mă cunoască pe mine (ca într-o relație). Am mari emoții legate de noul proiect și sînt sigură că va încînta toată lumea. În scurt timp voi publica pe pagina mea de Facebook mai multe detalii.

Chiar dacă nu ai trecut printr-o școală de modeling, ai fi gata să devii parte a unei agenții, adică model consacrat?

Cred că aș putea deveni un model consacrat a unei agenții, însă numai dacă-mi oferă libertatea de a îmi alege proiectele la care lucrez și nu mă limitează. Atîta timp cît proiectele sau ofertele pe care le primesc sînt decente, sînt de acord să colaborez.

Decența stă la baza a tot ceea ce fac și am unele limite pe care prefer să nu le trec. Îmi place flexibilitatea și mai ales diversitatea. Probabil de asta sînt pe cont propriu acum și lucrez cu agenții dar fără a semna contracte.

Anna-Maria Candraman e fata care își face de una singură o manichiură superbă, știe să-și mențină corpul în formă și să fie mereu cochetă ca o felină. Care e secretul frumuseții tale?

Multumesc pentru complimente. Zîmbetul este cheia! Trucul care ascunde orice durere și ne face pe toți mai buni și mai frumoși.

Sînt o perfecționistă de felul meu și îmi place să am un look impecabil oriunde m-aș afla, chiar și atunci cînd sînt acasă. Am avut întotdeauna grijă ca manichiura să fie îngrijită și nu mă deranjeaza să mi-o fac singură. Așa am și eu timp să îmi fac ordine în gînduri. Mîinile unei femei spun multe despre ea.

Acum ceva timp mi-am schimbat ritmul de viață într-unul mai activ și merg la sală aproape zilnic pentru că este cea mai bună metodă de a elimina emoțiile negative și așa îmi mențin și corpul într-o formă fizică de care sînt mulțumită. Mănînc foarte mult și des! Noroc că nu am probleme cu kilogramele în plus.

Ah, și nu în ultimul rînd, cochetez ca o felină. Cred că aș putea face o meserie din asta.

Te rugăm să ne spui ce înseamnă, pentru tine, a fi o adevărată lady.

Fiecare femeie trebuie să păstreze niște standarde și să dea dovadă de cît mai multă demnitate.

O adevarată lady este caldă și blîndă, „iubibilă" și liniștită. Nu trece neobservată pentru că este elegantă, feminină și nici într-un caz vulgară. Impune respect, pentru că dacă nu se respectă ea, atunci cum o s-o respecte ceilalți? Are încredere în ea și este inteligentă, rafinată și diplomată. Știe cum să se comporte sau să vorbească cu persoane din toate categoriile sociale. Ea știe exact cum să fie o doamnă în societate. Zîmbește subtil în loc să rîdă în hohote. Rămîne modestă și simplă atunci cînd este singură, curtată sau merge ca o divă la brațul unui bărbat. Este puternică spiritual și chiar dacă nu este fericită în unele momente, primește totul cu zîmbetul pe buze și răspunde la toate greutățile sau răutățile cu bunătate și înțelepciune. O femeie trebuie să fie deosebită prin simplitate și felul ei individual de a fi. Să vrei să o admiri din ce în ce mai mult, să vrei să o asculți cînd vorbește și să-ți încălzească sufletul cînd o privești. Asta înseamnă pentru mine să fii o adevărată lady, deși noi toate greșim pe alocuri. Dar... cine e perfect?

Care e cea mai mare lecție de viață pe care ți-a oferit-o străinătatea?

Mare dreptate a avut cel care a spus că atunci cînd Dumnezeu îți închide o ușa, deschide undeva o fereastră.

Străinătatea mi-a oferit cîteva lecții dure de viață, dar cele mai dureroase palme le-am primit de la oamenii care au apărut în drumul meu de-a lungul acestor ani.

Am învățat că „acasă" nu este acolo unde locuiesc, ci acolo unde-mi zboară gîndul de cele mai multe ori; că familia este cel mai de preț cadou de la viață.

Am învățat că încrederea în sine te duce oriunde. Te ridică și în al nouălea cer dacă vrei. Am învățat să profit de tot ce mi-ar aduce un zîmbet pe buze. Să fiu cu inima deschisă și să iubesc.

Să ai parte de succes în toate proiectele noi. Îți mulțumesc pentru acest interviu!

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

revista , moldoveanca , SUA , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.