28 iulie 2016, 16:26 Caleidoscop views 7385
Jocul Pokemon Go a ajuns în Parlamentul Moldovei (video)
28 iulie 2016, 16:26 Caleidoscop views 7385

Jocul Pokemon Go a ajuns în Parlamentul Moldovei (video)

Cel mai popular joc al momentului a ajuns și în Parlamentul de la Chișinău. Și asta după ce astăzi, premierul Filip, care s-a prezentat în Legislativ la moţiunea de cenzură înregistrată de socialişti, liberal-democraţi şi comunişti împotriva sa, în raportul său în faţa parlamentarilor, a menționat drept un exemplu de urmat succesul fulminant pe care îl are jocul Pokemon Go.

„Cred că toată lumea deja cunoaște despre el, dar eu vreau să vă spun ce înseamnă din alt punct de vedere. Alții îl tratează foarte ironic, dar să știți ce înseamnă acest lucru. Pe parcursul unei săptămîni și jumătate, în luna iulie, capitalizarea companiei Pokemon Company și Nintedo, care este fondatoarea, a crescut de la 17 miliarde de dolari la 42 de miliarde de dolari. Doar într-o săptămînă și jumătate. Eu cred cu tărie că Republica Moldova trebuie să pună accentul anume pe aceste domenii, care au valoare adăugată foarte înaintată. Cu atît mai mult, cu cît moldovenii au demonstrat că au capacități în acest domeniu", a menționat Filip de la tribuna Legislativului.

Pokemon Go este un joc gratuit, care implică găsirea şi capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viaţa reală. Practic, utilizatorii se mută din jocul digital în lumea fizică, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, făcîndu-i să descopere locaţii în viaţa reală. Jocul în sine este gratuit, însă utilizatorul este stimulat să bage mîna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcţii suplimentare.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, care în traducere înseamnă „monştri de buzunar".

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

jocuri , parlament , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.