19 august 2016, 10:05 Caleidoscop views 5382
Ce să faceți, dacă banca refuza să vă schimbe monedele
19 august 2016, 10:05 Caleidoscop views 5382

Ce să faceți, dacă banca refuza să vă schimbe monedele

Am citit sau aud plîngeri cu privire la faptul că la băncile Moldovei casierii refuză să schimbe monedele pe bancnote, în special, în cazul în care numărul acestora este impresionant. Dar, conform legii, nici o banca nu are dreptul să refuze schimbul atît persoanelor fizice, cît și juridice.

Este suficient să țineți minte numărul Deciziei Nr. 200 din 27.07.2006 a Băncii Naționale a Republicii Moldova cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la operaţiunile cu numerar în băncile din Republica Moldova, în care e scris negru pe alb:

Secţiunea 2

Schimbul bancnotelor şi monedelor metalice în monedă naţională

4.14 Băncile asigură, pentru persoane fizice şi juridice, schimbul bancnotelor şi monedelor metalice autentice şi cu putere de plată, în conformitate cu Standardele minime pentru verificarea calităţii bancnotelor şi monedelor metalice în monedă naţională, după cum urmează:

a)bancnote şi monede metalice necorespunzătoare circulaţiei, dar cu putere de plată, pe bancnote şi monede metalice corespunzătoare circulaţiei sau pentru depunere în cont;

b)bancnote corespunzătoare sau necorespunzătoare circulaţiei, dar cu putere de plată, pe monede metalice corespunzătoare circulaţiei;

c)monede metalice corespunzătoare sau necorespunzătoare circulaţiei, dar cu putere de plată, pe bancnote corespunzătoare circulaţiei.

4.15 Schimbul bancnotelor şi monedelor metalice este efectuat în sumă nelimitată şi fără perceperea comisionului de schimb sau orice alte comisioane.

Sursa: ilady.md

Cuvinte cheie:

moneda , banca , bani

Comentarii

 (1)
  • #1 vilena Răspunde Citează selecţia
    124 . Постановление № 200 от 27.07.2006г. Вопрос: а ) в банке мне обязаны обменять предъявленные монеты и банкноты турецкие, немецкие, российские, украинские и советские ?                                      б ) что значит "несоответствующие обращению, но являющиеся средством платежа" ?  Спасибо за ответ.   <br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.