03 octombrie 2016, 16:10 Caleidoscop views 5591
Cum arată centrul unde Facebook stochează date despre utilizatorii săi (Foto)
03 octombrie 2016, 16:10 Caleidoscop views 5591

Cum arată centrul unde Facebook stochează date despre utilizatorii săi (Foto)

Dacă erai curios cum arată locul în care Facebook stochează date despre utilizatorii săi, acum avem cîteva imagini foarte interesante.

Mark Zuckerberg, CEO-ul celei mai populare rețele sociale, a publicat pe contul personal poze cu centrul de stocare a datelor, localizat în Luleå, Suedia, împreună cu o serie de fun-facts.

De exemplu, se pare că lucrează 150 de oameni în centru, dar totuși, holurile sînt mai mereu goale.

"Datorită designului simplificat, avem nevoie de un singur tehnician pentru 25.000 de servere", a specificat Zuckerberg, în descrierea uneia dintre poze, ceea ce e cel puțin impresionant.

De asemenea, pentru că holul este foarte mare, iar suprafața e egală cu cea a șase terenuri de fotbal unite, inginerii merg pe scuter dintr-o parte în alta a sa.

"Iubesc această poză, pentru că arată precum un film SF. Aceste ventilatoare imense răcesc zecile de mii de servere. Pe timp de iarnă, cînd temperaturile ajung la -30, situația e inversată, iar căldura provenită de la servere încălzește clădirea", a mai scris Mark Zuckerberg.

La Luleå, repararea unui server nu durează mai mult de două minute, tot datorită construcției simple. Acum cîțiva ani, aceeași procedură ar fi durat cîteva ore.

Ni se pare simpatic faptul că Mark Zuckerberg a publicat aceste imagini, împreună cu detalii despre ce se întîmplă în interiorul centrului.

Să nu uităm faptul că are doar 150 de angajați, în timp ce stochează datele a 1,59 de miliarde de oameni.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.