15 octombrie 2016, 14:20 Caleidoscop views 5042
Topul celor mai periculoase țări din lume
15 octombrie 2016, 14:20 Caleidoscop views 5042

Topul celor mai periculoase țări din lume

El Salvador a fost numit statul cu cel mai scăzut nivel al securității din lume, potrivit publicației independent.co.uk, care face referire la un raport al Forumului Economic Mondial.

Sursa scrie că El Salvador înregistrează una dintre cele mai mari rate ale criminalității din lume, anul trecut aceasta a avut un indice de 104 la 100.000 de cetățeni.

Țările din America Latină domină lista celor mai periculoase țări din lume cu Honduras, Guatemala și Mexic, care suferă de probleme similare ca cele din El Salvador. Totodată, Columbia și Venezuela sunt de asemenea incluse în top 10.

Patru țări din Africa se claseaza, de asemenea, printre cele mai periculoase state, printre ele Kenya și Egipt, iar top 12 este completat de către Yemen și Pakistan, care continuă să se lupte cu talibanii.

Lista se regăsește în WEF Raportul Global al Competitivității 2016/17 și include 138 de țări. Acesta a fost întocmită în baza unei game largi de factori, prin care se evaluiază productivitatea și prosperitatea statelor lumii.

Pe de altă parte, Finlanda s-a clasat prima topul țărilor cu cel mai înalt grad de secutitate, urmată fiind de Emiratele Arabe Unite, Islanda și Rwanda, o țară care, potrivit sursei, a suferit o transformare remarcabila după genocidul 1994.

Marea Britanie se afla pe locul al 34-lea pe această listă, între Bahrain, care are o poziție superioară, și Malta, clasată mai jos. Germania este poziționată pe locul al 58-lea, SUA ocupă locul 60, iar Franța este pe 62.

Ucraina a a fost clasată pe locul 123 în acest clasamet, fiind ultima printre țările europene.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

tari , stat , securitate , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
117 locuitori

Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.