27 noiembrie 2017, 10:40 Caleidoscop views 8427
12 concluzii sincere pe care le-am tras după 12 de ani de căsnicie
27 noiembrie 2017, 10:40 Caleidoscop views 8427

12 concluzii sincere pe care le-am tras după 12 de ani de căsnicie

Filmele romantice se termină în același fel: o rochie albă, flori, mireasa și mirele fericiți ... însă ce se întâmplă după nuntă? Este căsătoria fericită până la adânci bătrâneți? Mai jos sunt prezentate 12 concluzii la care a ajuns o femeie după 12 ani de căsătorie.

1. Pasiunea trece.

Da, dragostea trece. Cea cu emoții nebune, suferință, lacrimi, cu durere sufletească și incapacitatea de a gândi la altcineva decât obiectul dragostei. În relație trebuie să te simți bine. Fără accese de furie, scandaluri, dezechilibru emoțional, isterici după mesaje fără răspuns, fără vase sparte și plecări „pentru a trăi câteva zile la mama", fără angoasă și nopți nedormite după un scandal. Relația are nevoie de stabilitate. Acest lucru nu înseamnă plictiseală. Acest lucru înseamnă că ești sigură că soțul tău nu arunca un truc uimitor, atunci când te simți la pământ. E nevoie de liniște în relație. Când te duci acasă și știi că totul acasă e în regulă, că nu te întorci la un soț beat agresiv și nu vei lua un pumn în față.

2. Viața în căsătorie nu este o mare și lungă sărbătoare.

Nu există „fericire și bucurie" fără o pauză de prânz și un sfârșit de săptămână. Există boli, stare de indispoziție, oboseală, iritare, furie și resentimente. Mai există surmenajuri nervoase, certuri, probleme și dificultăți. Singura întrebare este cât timp îi un cuplu este gata să aloce pentru a trece peste astfel de situații.

3. Soții într-adevăr trebuie să aibă același nivel social.

Cenușăreasa și Prințul nu sunt decât în poveste. Un nonsens romantic, cu care fetele fac cunoștință încă din copilărie. Și căsătoriile inegale adesea se termină cu divorțul. Chimia dragostei poate împinge oamenii unul către celălalt. Dar atunci când iubirea trece, pe suprafață ies toate diferențele de educație, mentalitate, atitudinea față viață, față de bani, muncă și copii. Povești care sunt arătate în film nu sunt viabile, iar încercările de imitare a lor se încheie cu un eșec.

4. Cuplul trebuie să se evolueze împreună.

Nu te poți opri la rezultate obținute. În cazul în care soțul și soția nu evoluează în viața – rezultatul este trist: cel care împiedică să crească este părăsit. Mai devreme sau mai târziu. Soția centrată pe castroane, scutece, copii, dar și un soț cu o bere în fața televizorului sunt un balast de care trebuie să scapi. Nu există alte opțiuni. De aici se ajunge la o altă concluzie: este imposibil să interzici soțului să evolueze. Nu contează unde: dansuri, chitară, snowboard, șah, 101 de moduri de a găti un pui – orice activitate, în care el dorește să obțină rezultate. Cel mai optim ar fi să împarți interesele soțului, dacă nu, atunci nu-l împiedica.

5. Trebui să vă acceptați unul pe celălalt.

La un nivel mai profund. Unele comportamente pot irita, poți să nu fii de acord cu unele de trăsături de caracter. Puteți avea puncte de vedere diferite cu privire la unele chestiuni cu privire la educația copilului. Dar, la un nivel mai profund, persoana trebuie acceptată. Cu toate stranietățile lui, trebuie să permiți omului să fie așa cum este el. Puteți încerca, la sigur, să-l modificați, dar această modificare trebuie să rămână doar o simplă opțiune.

6. Soția nu trebuie să se centreze doar pe soț și copii.

Mai întâi îmi dedic timp pentru mine, apoi soțului și copiilor. Femeia care și-a trădat „Eul" de dragul bărbatului, devine plictisitoare și o povară. Nu puteți să vă dizolvați complet în familie, nu puteți trăi doar din dorințele soțului, nu trebuie să vă gândiți doar la castroane și copii. Trebuie să fiți o persoană interesantă, care dorește să învețe, cu care se dorește să discuți.

7. Soțul trebuie să fie în același timp alături de voi, dar și liber.

În ultimii ani, trăiesc conform acestui principiu. Nu mă tem că soțul ar putea să plece. Pentru că el, ca orice persoană are dreptul la o viață mai bună pentru el. Fără mine. Acest lucru este normal. La fel cum am și eu dreptul la o viață mai bună pentru mine. Fără el. Adevărat că vechea viață va fi distrusă, dar nu va fi o catastrofă. Nu puteți forța o persoană să stea lângă voi. Prin urmare, trebuie să vă scoateți ochelarii roz și să uitați pentru totdeauna expresia „Vom trăi mult și vom muri în aceeași zi". Să știți că în orice moment, o persoană vă poate părăsi și să nu aveți iluzii cu privire în această privinţă.

8. Fiecare poate avea propriile interese și dorințe.

Fiecare trebuie să aibă dreptul la spațiul și timpul personal. Fiecare trebuie să aibă finanțe proprii. Este o axiomă a relațiilor. Așa trebuie să fie și nu se discută. Nu trebuie să vă trageți soțul la cumpărături, precum nu trebuie neapărat să mergeți la pescuit. Eu, de exemplu, am timp personal pentru antrenamente, yoga, jogging. Pot să merg la lac singură, să stau pe bancă și să mă uit pe suprafața apei, să mă ia gândurile. De asemenea, am timp să citesc cărțile. Soțul merge la saună pentru a se întâlni cu prietenii, pleacă la pescuit pentru câteva zile. Nimeni nu-l urmărește pe celălalt, nu se ajunge la crize de furie. Toată lumea e fericită. Fiecare trebuie să aibă finanțe proprii. Fără a solicita de la soț un raport cu privire la cheltuirea banilor. Este umilitor să ceri bani pe tampoane, dar și pe țigarete.

9. În casă este nevoie de un animal de companie.

Și e de dorit un mamifer. Pisică, câine, hamster – cineva pe care poți mângâia.

10. Căsătoria este mai durabilă între persoane cu temperament asemănător

Atunci când unul este activ, iar celălalt leneș atunci această căsătorie nu va fi una lungă. Puteți să minimizați unele dintre diferențe de temperament, este posibil să vă adaptați la viteza de viață și caracterul altuia. Dar, în cazul în care diferență între aceste viteze este mare, apoi Ferrari-ul tău este puțin probabil să se compatibilizeze pe o lungă perioadă de timp lângă un Zaporojeț gâfâit.

11. Sexul pasional nu este cel mai important lucru într-o căsătorie.

După 12 ani de căsătorie, este imposibil să ai un sex nebun și romantism ca și mai înainte, chiar și peste 3 ani, relațiile se calmează și trec pe un nivel mai liniștit. Pentru a menține un nivel ridicat de dorință a partenerului după mulți ani petrecuți unul lângă altul, este nevoie de o emoție foarte puternică, care, în principiu, nu există. Numai în cazul în care unul dintre soți nu suferă de o dependență de iubire. Atunci, acesta poate dori mereu pasiune și sex. Într-un astfel de caz, celălalt soț rămâne alături doar din confort și nedorință de a schimba ceva.
Dar, de obicei, în relația normală sexul trece pe planul doi și într-adevăr nu este cel mai important în căsătorie.

12. Deciziile trebuie luate împreună.

Dar femeia nu trebuie să se amestece în treburile pur bărbătești. Activități mici, zilnice, nu necesită aprobare. Unele achiziții majore, decizii cruciale însă trebuie să fie discutate. Deciziile sunt luate de doi parteneri. Nici într-un caz „am decis să, a spus că și, prin urmare, așa va fi". Cum să educi un copil, unde să mergi în vacanță, „să adoptăm un câine", ce mașină să cumperi – aceste lucru se discută. Dar, se te amesteci, de exemplu, în afacerile soțului, nu este acceptabil. Maxim este să-ți exprimi opinia dacă te întrebă.

Și cel mai important, într-o căsătorie pe termen lung, este dorința de a face compromisuri, să vă ascultați și să vă auziți reciproc, lăsând posibilitatea să stați singuri când aveți nevoie și să lăsați celuilalt spațiu de manevră.

Iar dacă e să vorbim la general, viața de familie este o combinație din dragoste, încredere, toleranță reciprocă și voință. Ordinea dintre cele menționate mai sus se schimbă la fiecare câțiva ani.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

familie , casatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.