01 februarie 2017, 09:30 Caleidoscop views 6706
Cele mai populare reţele de socializare din Moldova
01 februarie 2017, 09:30 Caleidoscop views 6706

Cele mai populare reţele de socializare din Moldova

Reţele de socializare se bucură de o popularitate tot mai mare în rîndul cetățenilor noștri.

Potrivit datelor cercetărilor companiei GemiusAudience, specializat în studiul audiențelor on-line, cei mai mulți moldoveni sînt înregistrați pe Instagram.

Numărul conturilor a crescut cu 152% pe parcursul acestui an.

În anul 2016, aplicația gratuită Instagram s-a bucurat de cea mai mare popularitate în rîndul locuitorilor țării noastre. Pe parcursul anului, numărul conturilor de pe această rețea socială a crescut cu 151.000. Cei mai mulți utilizatori, 68%, sînt cetățeni cu vîrste cuprinse între 18 și 34 de ani. În total, în țara noastră sînt 250 de mii de utilizatori Instagram.

Pe parcursul anului trecut numărul de conturi de pe Facebook a crescut în țara noastră cu 190 de mii. De cele mai multe ori pe această rețea de socializare aleg înregistrarea femeile de la 18 pînă la 34 de ani. Facebook ocupă a doua poziție în clasamentul celor mai populare rețele de socializare. Pe această rețea sînt înregistrați 760 mii de cetățeni.

Însa majoritatea utilizatorilor de Internet din țară, mai mult de un milion de oameni, preferă în continuare rețeaua socială rusă Odnoklassniki. În special, bărbații de la 20 pînă la 29 de ani.

Cea mai mică popularitate în rîndul compatrioții noștri o are rețeaua rusească VKontakte. Pe ea sînt înregistrați 250 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Aceasta fiind urmată de Linkedin cu peste 140 de mii de conturi și Twitter-ul cu circa 25 mii.

Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-septembrie în 2016.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

retea de socializare , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2424 locuitori

Cigîrleni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cigîrleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2424 de oameni. Satul Cigîrleni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.