03 martie 2017, 15:55 Caleidoscop views 2755
3 martie – Ziua Mondială a Scriitorului
03 martie 2017, 15:55 Caleidoscop views 2755

3 martie – Ziua Mondială a Scriitorului

An de an, pe data de 3 martie este marcată Ziua Mondială a Scriitorilor. Ideea de a sărbători la începutul lunii martie Ziua Scriitorilor a fost pusă în aplicare la cel de-al 48-lea Congres internaţional PEN Club, care s-a desfăşurat în perioada 12-18 ianuarie 1986.

Potrivit secretarei Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Moni Stănilă, cititorul este cel care dă, până la urmă, valoarea unui scriitor. În acest sens, un feedback între cei doi este esențial.

„Scriitorii au darul și menirea de surprinde exact societatea în care trăim. Un mare scriitor recunoaște că putem înțelege lumea în care a trăit. Adică dacă îl citim pe Eminescu sau dacă îl citim pe Dostoievski, înțelegem imediat care era contextul socio-politic în acre ei trăiau și cred că, de fapt, datoria scriitorului este tocmai această panoramare a realității și poate din acest punct al vederii sunt foarte apropiați de istorici, poate chiar un pic mai mult, pentru că istoria recentă știm foarte bine că de multe ori nu este cea exactă și în istorie adevărul e întotdeauna de parte învingătorului, pe când scriitori pot, totuși, să ne lase moștenire o istorie mult mai simțită, mai prezentă, mai vie și mai adevărată aș spune eu", a declarat secretara Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Moni Stănilă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

scriitor , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.