18 mai 2017, 10:45 Caleidoscop views 6099
Descoperire fără precedent în Egipt (Foto)
18 mai 2017, 10:45 Caleidoscop views 6099

Descoperire fără precedent în Egipt (Foto)

Arheologii au descoperit o catacombă subterană care conţine coridoare unde s-au găsit aceste mumii. Catacomba face parte dintr-un cimitir antic din situl Tuna el-Gebel, provincia Minyia, din Egipt.

Deşi arheologii de la Universitatea din Cairo au excavat în această zonă timp de 80 de ani, coridoarele au rămas nedescoperite din cauza intrării extrem de înguste.

Mohamed Salah bn Mohamed Ahmed El-Kholy, un profesor de la Universitatea din Cairo, a precizat că datorită prezenţelor monedelor în această zonă, care au apărut acum aproximativ 2.500 de ani în Egipt, mumiile au cel mult această vîrstă. Probabil acestea datează de cînd Egiptul a fost cucerit de Alexandru cel Mare sau chiar mai tîrziu, cînd Egiptul era condus de romani.

Arheologii au descoperit 17 mumii, iar Ministrul de Antichităţi egiptean le descrie ca fiind o descoperire fără precedent.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , arheologie , Egipt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.