30 octombrie 2017, 16:25 Caleidoscop views 14621
Dosare CIA: Hitler a supraviețuit după război (Doc)
30 octombrie 2017, 16:25 Caleidoscop views 14621

Dosare CIA: Hitler a supraviețuit după război (Doc)

Dosarele desecretizate ale Serviciului American de Informații, confirmă că liderul nazist, Adolf Hitler, nu s-a sinucis în 1945, ci ar fi fugit în America Latină.

Unul dintre informatorii CIA anunța în 1955 că fostul ofițer SS, Filipp Citroen, s-ar fi întâlnit după cel de-al doilea Război Mondial cu Hitler, care se ascundea în Columbia, cu numele Shruttelmayer.

În raportul agentului secret american se afirmă că Citroen era în contact cu fuhrerul cel puțin o dată pe lună. Asta se întâmpla în timpul deplasărilor sale din Venezuela în Columbia.

Drept probe, în dosar a fost anexată o fotografie în care apare Citroen lângă un bărbat, care seamănă cu Adolf Hitler. Fotografia a fost făcută în 1954, în orașul columbian Tunja.

Potrivit versiunii oficiale, Adolf Hitler, împreună cu soția sa, Eva Braun, s-au sinucis pe 30 aprilie 1945, în timp ce aliații luau cu asalt Berlinul. Corpurile lor au fost incinerate în grădina Reichstagului.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Adolf Hitler , război , dosare , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.