27 martie 2012, 15:10 Caleidoscop views 4096
27 martie 2012, 15:10 Caleidoscop views 4096

Fenomen la înălţime: "norii OZN"

Un fotograf amator din Statele Unite a surprins o serie de imagini uimitoare pe cerul de deasupra Parcului Natural Mount Rainer, scrie Daily Mail.

Tyler Mode a fotografiat nişte formaţiuni noroase care, deşi destul de comune pentru zona respectivă, pot părea bizare la prima vedere.

Este vorba despre norii lenticulari (Altocumulus lenticularis) sau norii eliptici, care apar în special în zonele montane.

Aceşti nori au forma unor lentile şi apar în zonele înalte, cu vînturi puternice, unde nivelul umidităţii este ridicat.

Din cauza formei lor, norii lenticulari îi fac uneori pe cei care-i văd să creadă că au de-a face cu OZN-uri. De altfel, din acest motiv mai sunt numiţi "norii OZN". În timp ce unii asociază forma lor cu o spirală, alţii cu o tornadă sau cu un şir de inele dispuse unele peste aletele vertical.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.