21 ianuarie 2018, 14:30 Caleidoscop views 18088
21 ianuarie 2018, 14:30 Caleidoscop views 18088

Fotografia care a făcut înconjurul lumii (Foto)

Selfie-ul lui Anastasia Gruzdeva, o tînără care locuiește în Yakutsk, Rusia, a devenit viral pe internet, fotografia publicată pe rețeaua socială instagram a fost apreciată de peste 40 de mii de utilizatori din întreaga lume. În imagine vedem că genele fetei au înghețat, iar în descriere Anastasia anunță că în Yakutsk sunt -50 de grade Celsius, iar oamenii ies din casă și merg la lucru.

„Sînteți la curent că la noi sînt -50 și, da, ieșim din casă, umblăm pe străzi, și suntem în viață. Acest lucru nu l-am făcut în mod special, respirînd asupra genelor, este doar drumul pînă la lucra, aproximativ 15-20 de minute de mers și gata",- a scris fata pe rețeaua socială.

Potrivit Yakutiamedia.ru, meteorologii din Yakutia au informat despre un anticiclon, care a adus înghețuri anormale. Astfel, pe 16 ianurie, cea mai mică temperatură înregistrată în cartierul Oymyakonsky este de -57 grade sub zero.

Wikipedia scrie că Yakutsk este cel mai rece oraș, de pe Pămînt, locurile mai reci decît acestea nefiind populate. Temperaturile medii lunare variază de la 20 °C (67 °F), în luna iulie pînă la -40 ° în ianuarie. Cele mai reci temperaturi înregistrate vreodată de pe planetă în afara Antarcticii au avut loc în bazinul râului Yana la nord-est de Iakutsk.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

fotografie , Rusia , ger

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
591 locuitori

Rămăzan este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 591 de locuitori. Satul Rămăzan a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.