19 martie 2018, 17:11 Caleidoscop views 10944
Facebook, în mijlocul unui scandal uriaș
19 martie 2018, 17:11 Caleidoscop views 10944

Facebook, în mijlocul unui scandal uriaș

Facebook a nimerit iarăși în mijlocul unui scandal uriaș, iar în acest scandal sunt implicate toate datele noastre ca utilizatori.

O companie numită Cambridge Analytica, a folosit datele de pe rețeaua de socializare Facebook, prin diferite metode pentru a crea profilele psihologice ale utilizatorilor respectivi care și-au dat acordul - într-un mod sau altul, pentru a furniza datele personale acestei companii. Unele din mijloacele prin care această companie a primit datele utilizatorilor au fost jocurile sau acele aplicații pe care le vedem pe rețeaua de socializare, spre exemplu aplicația de poze care ne arată cu ce vedetă semănăm.

Cei de la Cambridge Analytica au folosit aceste date într-un mod în care nu trebuiau să îl folosească și se pare că au fost implicați și în campania electorală din Statele Unite.

Iar după ce au recunoscut că au folosit datele a peste 50 de milioane de utilizatori, Facebook a întrerupt colaborarea cu aceștia, a suspendat și toate datele care se trimeteau către alte aplicații de același gen și a blocat utilizatorul care a făcut această mărturisire.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Facebook , scandal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.