07 mai 2018, 14:15 Caleidoscop views 8569
Vladimir Putin, învestit pentru cel de-al patrulea mandat
07 mai 2018, 14:15 Caleidoscop views 8569

Vladimir Putin, învestit pentru cel de-al patrulea mandat

Vladimir Putin este învestit luni în funcţie pentru al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei, după ce a cîştigat alegerile din martie. Putin se află la putere de 18 ani, deținînd altervativ funcțiile de preşedinte și de prim-ministru.

Sîmbătă au avut loc proteste în toată ţara faţă de stilul autocratic al lui Putin de a conduce Rusia. Peste 1.600 de persoane au fost reţinute în 26 de oraşe, peste 700 de oameni fiind arestaţi doar la Moscova.

Echipa lui Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei căruia i-a fost interzis să candideze împotriva lui Putin, din cauza unei condamnări cu suspendare, a organizat 90 de proteste în ţară pe care le-a numit „El nu este ţarul nostru", făcînd referire la Putin, care a fost ales pentru prima oară preşedinte în 2000 şi este deja cel mai longeviv lider al Rusiei de la Stalin până în prezent.

Întrucît este ilegal ca un preşedinte să aibă mai mult de două mandate consecutive, Putin l-a lăsat președinte în 2008 pe protejatul său, Dmitri Medvedev, iar el a ocupat funcţia de prim-ministru.

Putin a cîşigat alegerile de anul acesta cu peste 76% din voturi, cel mai bun rezultat al său din istorie.

Sursa: jurnalistii.ro

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , președinte , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.