19 mai 2016, 14:45 Caleidoscop views 11246
19 mai 2016, 14:45 Caleidoscop views 11246

Nivelul de încredere depinde de aspectul partenerului


Foto: kirushina.files.wordpress.com 

În materie de afaceri oamenii se bazează pe acele persoane a căror aspect inspiră încredere, indiferent dacă se poate avea încredere într-adevăr în acest om.

O persoană are tendinţa de a judeca despre caracterul şi calităţile morale ale altor oameni după aspectul lor. Aşa cum au arătat experimentele psihologilor de la Universitatea din Warwick (Marea Britanie), chiar şi în probleme financiare importante, noi estimăm fiabilitatea după aspectul partenerului, relatează compulenta.ru.

Cu alte cuvinte, decizia de a avea încredere în persoană sau nu, aproape în întregime este luată în baza aspectului partenerului. Nu face să rîdem de cei care s-au dovedit a fi păcăliți de escroci:o persoană deschisa, o strîngere de mînă fermă şi privirea directă te poate înșela, chiar dacă în ambele urechi vi se va striga să nu aveți încredere. Pe de altă parte, cei care merg la interviu pentru a obține un loc de muncă ar trebui să exerseze abilităţile actoricești: capacitatea de a reprezenta un tip onest va conta mai mult decît experienţă, studiile şi recomandările.

Cuvinte cheie:

psihologie , om , relatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
3021 locuitori

Văleni este un sat şi comună din raionul Cahul. Văleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Cahul și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3021 de locuitori. Satul Văleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.