24 mai 2012, 10:40 Caleidoscop views 6909
24 mai 2012, 10:40 Caleidoscop views 6909

Un nou virus se răspîndeşte prin intermediul Facebook


Foto: pitbit.ru

Un nou virus informatic se răspîndeşte prin fereastra de chat de pe Facebook, scrie TNT Magazine.

În fereastra de tip pop-up, folosită pentru chat, apare un mesaj de la un ’’prieten’’, care face trimitere către un site aparent inofensiv. Un singur click pe link-ul respectiv infectează automat calculatorul cu virusul Steckt.Evl, denumit aşa de compania de software de securitate care l-a descoperit, Trend Micro, din SUA.

Virusul este atît de puternic încît dezactivează instantaneu orice antivirus instalat pe calculator şi se răspîndeşte rapid în memoria acestuia. ’’Virusul se propagă prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant şi prin site-urile de socializare. Mesajul instant se trimite ca un link care descarcă automat o copie a virusului’’, spun experţii de la Trend Micro.

Odată ajuns în calculator, primul lucru pe care îl face virusul este să dezactiveze programele care l-ar putea detecta şi distruge. Apoi le şterge şi începe să descarce programe care compromit calculatorul.

Ca şi în cazul celorlalţi viruşi, scopul celui de faţă este de a controla PC-ul, pentru a ’’fura’’ informaţii private, cum ar fi detalii despre conturile bancare.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.