30 mai 2012, 09:48 Caleidoscop views 7135
30 mai 2012, 09:48 Caleidoscop views 7135

Un nou "vierme" – spion cibernetic atacă computerele

Specialiștii Kaspersky Lab au descoperit un program periculos extrem de sofisticat, care este folosit ca armă cibernetică. Complexitatea și functionalitățile noului malware, botezat "Worm.Win32.Flame", le depășesc cu mult pe cele ale amenințărilor informatice cunoscute pînă în prezent.

Potrivit Kaspersky, "Worm.Win32.Flame" a fost creat pentru spionaj cibernetic și are capacitatea de a fura date confidențiale, de a face capturi de ecran, a strînge informații despre sistemele atacate, fișierele stocate, datele de contact și poate înregistra chiar conversații audio, dacă acel computer are atașat un microfon, inclusiv de la camera web.

Cercetările preliminare indică faptul că acest malware exista de mai bine de doi ani, adică din luna martie 2010. Din cauza nivelului extrem de complex, dar și a naturii direcționate a atacurilor, niciun program antivirus nu a reușit să-l identifice.

Cu toate că functionalitățile lui "Worm.Win32.Flame" diferă de cele ale virușilor Duqu si Stuxnet, geografia atacurilor, exploatarea anumitor vulnerabilități software și faptul că doar anumite computere sînt vizate de atacuri îl plaseaza în aceeași categorie a super-armelor cibernetice.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.