07 iunie 2012, 15:40 Caleidoscop views 6908
07 iunie 2012, 15:40 Caleidoscop views 6908

Google va înştiinţa utilizatorii săi dacă autorităţile le spionează conturile de mail

Google îi va avertiza pe utilizatorii săi dacă va sesiza că adresele lor sunt spionate de stat, scrie The Telegraph.

Mai mulţi utilizatori ai serviciului Gmail au fost atacaţi de presupuşi hackeri angajaţi de Guvernul Chinez, cu toate că Beijingul a negat acuzaţiile. Victimele sunt activişti pentru democraţie, oficiali şi militari din SUA şi Coreea de Sud.

În acest context, Google promite că îi va avertiza pe utilizatorii vulnerabili, încurajîndu-i să îşi securizeze contul.

“Suntem mereu cu ochii pe orice atac îndreptat asupra sistemului nostru, în special cînd vine vorba de terţi care accesează ilegal conturile clienţilor noştri. Avem sisteme de monitorizare complexe, prin care care putem identifica atacurile şi bloca pe atacatori şi îi putem pune în gardă pe victime”, a explicat Eric Grosse, vicepreşedinte al serviciului de securizare de la Google.

Există utilizatori care au beneficiat deja de noul serviciu Gmail, cum ar fi un jurnalist american specializat în securitate. Cei de la Google au sesizat că acel cont este în pericol şi au transmis un avertisment posesorului.

Reprezentanţii Google au refuzat să ofere detalii despre modul în care reuşeşte să detecteze eventualele atacuri, de teama de a nu-i ajuta pe hackeri. Aceştia au spus că din analizele detaile pe care le-au realizat reiese “implicarea unor state sau grupuri finanţate de anumite state”.

“Credem că este de datoria noastră să fim proactivi în înştiinţarea utilizatorilor despre potenţialele atacuri, astfel încît să putem acţiona pentru protejarea datelor acestora”, a adăugat Grosse.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
490 locuitori

Maximeni este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 490 de oameni. Satul Maximeni a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.