12 iunie 2012, 10:05 Caleidoscop views 7872
12 iunie 2012, 10:05 Caleidoscop views 7872

Virusul Flame se autodistruge


Foto: j-times.ru 

Virusul informatic Flame, detectat recent şi calificat drept "armă cibernetică", ce viza în special furtul de documente referitoare la programul nuclear iranian, a primit ordin de a dispărea fără a lăsa urme, potrivit companiei pentru securitate informatică, Symantec, relatează presa internațională.

"La sfîrşitul săptămînii trecute, anumite centre de comandă ale virusului Flame au transmis un nou ordin mai multor computere infectate", au declarat experții companiei Symantec, specializată în contracararea virusurilor.

"Acest ordin este menit să facă virusul să dispară complet din computerele compromise", adaugă centrul.

Virusul Flame a fost identificat în mai multe regiuni din lume, în special în Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord şi Asia-Pacific, Iranul fiind primul stat vizat de aceste atacuri.

Virusul există de patru ani, dar nu a fost identificat decît la sfîrşitul lui mai de Kaspersky Lab, producător rus de antivirus, care a remarcat complexitatea acestuia şi utilizarea în scopuri de "spionaj cibernetic", astfel încît sugerează implicarea unui stat. Studierea Flame a relevat complexitatea algoritmului criptografic al virusului, ceea ce denotă că nu a fost creat de un simplu amator. În opinia mai multor experți doar aparatul de stat este în stare să creeze un sistem atît de perfect.

În urma acestui anunţ, ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Moshe Yaalon, a justificat recursul la un asemenea virus în vederea contracarării ameninţării nucleare iraniene.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.