02 iulie 2013, 10:18 Caleidoscop views 14238
02 iulie 2013, 10:18 Caleidoscop views 14238

A fost elaborat un dicționar pentru spioni


Foto: bookmix.ru 

În Italia a fost publicată o broşură, care include 259 de termeni utilizaţi de către spioni italieni şi străini, scrie Vincenzo Nigro într-un articol pentru La Repubblica.

"Serviciile secrete italiene au prezentat un „glosar al serviciilor secrete” – o broşură, care include 259 de termeni utilizaţi de către serviciile de informaţii din diferite țări.

Gianni De Gennaro, şef adjunct al serviciului de informații italian, care a comandat această broşură la Direcţia de Informaţii de Securitate (DIS), a spus că această carte poate fi foarte utilă pentru factorii de decizie politici şi jurnalişti. Aceasta este o încercare de a atrage atenţia la începutul procesului de stabilire a relaţiilor cu societatea şi pentru a asigura transparenţa în activitatea serviciilor secrete", - scrie publicaţia.

"De Gennaro a subliniat: " Forţele speciale trebuie să depăşească sindromul de izolare, pentru că în cazul în care acest sindrom nu este depăşit, atunci există riscul diferitor tipuri de abateri, anume umbra poate da naştere la comportamente nepotrivite". Șeful DIS Giampiero Massol a declarat:" Cu această broşură vrem nu numai să vărsăm lumină asupra slang-ului nostru. Dacă am început a explica sensul cuvintelor pe care le folosim, acest lucru înseamnă că calea va fi lungă, dar necesară. Există o nevoie de renaștere şi de deschidere" - scrie autorul.

Cuvinte cheie:

Italia , carte , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.