12 ianuarie 2019, 13:30 Caleidoscop views 15061
China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii
12 ianuarie 2019, 13:30 Caleidoscop views 15061

China a devenit prima ţară care a ajuns pe partea întunecată a Lunii

China a devenit prima ţară din lume care a ajuns pe partea întunecată a Lunii.

Momentul istoric a avut loc în această dimineaţă. O sondă lansată pe 8 decembrie a aselenizat pe suprafaţa care părea de neatins până acum.

China vrea să ducă explorarea spaţială într-o nouă eră şi anunţă mai multe experimente ştiinţifice. De exemplu, va planta cartofi, pentru a vedea dacă unele forme de viaţă pământene au vreo şansă de supravieţuire pe Lună. Misiunea a fost pregătită ani la rând. Instrumentele cu care este dotată sonda au fost concepute să reziste unor temperaturi cuprinse între 130 şi minus 170 de grade Celsius.

Sursa: observator.tv

Cuvinte cheie:

China , luna , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.