13 august 2015, 17:02 Caleidoscop views 16747
13 august 2015, 17:02 Caleidoscop views 16747

De ce dispar albinele?


Foto: fermer02.ru

În ultimii ani comunitatea ştiinţifică bate alarma: dispar albinele şi bondarii. Experții prezic că, dacă tendințele actuale continuă, atunci albinele pot dispărea complet pînă în 2035, susține Euronews.

Experții reamintesc deputaţilor europeni că succesul agriculturii, precum şi conservarea florei din regiune, depind direct de polenizarea plantelor de către albine, iar numărul lor în Europa a fost în continuă scădere. Un angajat al laboratorului care se ocupă de sănătatea albinelor enumeră motivele pentru dispariţia lor.

"Boala este provocată de o căpușă. Acesta este un adevărat flagel al ramurii. În plus utilizarea pesticidelor duce la intoxicatii chimice a insectelor", - a declarat Marie-Pierre Shoza.

"Problemele sînt create şi de agricultură modernă, din cauza căreia se reduce diversitatea surselor de alimentare a albinelor. Prisăcile se pustiesc din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Astfel în acest an, în Franţa a fost o primăvară foarte rece şi ploioasă".

Unul dintre organizatorii evenimentului deputatul Gaston Franco, a semnat Carta simbolică în sprijinul albinelor şi diversității naturale în ansamblu ca un întreg. El solicită încurajarea utilizării de tehnologii curate în sectorul agrar, dar mai întîi de toate pentru a stabili cît de mare este pericolul pentru albine.

Cuvinte cheie:

Pamint , insecta , agricultura , albini

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
1083 locuitori

Condrăteşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Curtoaia și Condrăteşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1083 de oameni. Satul Condrătești a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.