14 august 2012, 14:45 Caleidoscop views 6011
14 august 2012, 14:45 Caleidoscop views 6011

Google îşi schimbă din nou algoritmul pentru a lupta contra pirateriei

Grupul de internet Google a anunţat vineri o nouă modificare a algoritmului motorului său de căutare, destinată să acorde mai mare prioritate publicaţiilor legale şi nu site-urilor ce fac obiectul unor plîngeri pentru piraterie, relatează Cnet.

"De săptămîna viitoare vom începe să luăm în considerare un nou semnal în afişajul nostru: numărul de cereri de retragere pentru încălcarea drepturilor de autor", a explicat vicepreşedintele de inginerie Amit Singhal pe blogul grupului.

"Această schimbare ar trebui să ajute utilizatorii de internet să găsească mai uşor surse de conţinut legitim şi de calitate - fie că este un cîntec difuzat /pe postul public de radio/, o emisiune de televiziune /site-ul de difuzare în streaming/ Hulu sau de muzică pe Spotify".

"Site-urile ce fac obiectul a numeroase cereri de retragere ar putea să apară în josul paginilor noastre de rezultate", a indicat Singhal.

Site-urile în cauză vor fi totuşi prevenite de Google să răspundă la acuzaţiile de piraterie.

După ce Google şi-a restructurat sistemul de urmărire a drepturilor de autor cu doi ani în urmă, el este capabil să colecteze mult mai multe informaţii cu privire la programele piratate ce apar online, potrivit lui Singhal.

Google afirmă că primeşte tot mai multe cereri de retragere de conţinut cotidian - 4,3 milioane în ultimele 30 de zile - decît a primit pe parcursul întregului an 2009, notează AFP, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele Asociaţiei studiourilor de la Hollywood /Motion Picture Association of America/, Michael O'Leary, şi-a exprimat speranţa că această schimbare îi va ţine la distanţă pe internauţi de site-urile ilegale.

Cuvinte cheie:

piraterie , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.