28 mai 2019, 12:30 Caleidoscop views 12268
Carpații fără vegetație: Încă o problemă moștenită de Zelenski de la Poroșenko
28 mai 2019, 12:30 Caleidoscop views 12268

Carpații fără vegetație: Încă o problemă moștenită de Zelenski de la Poroșenko

Cu ceva timp în urmă, pe rețelele sociale a apărut textul unei scrisori deschise către Petro Poroșenko, în care ecologiștii ucraineni îl chemau pe șeful de atunci al statului să semneze, cu titlul de urgență, amendamentele la legea privind conservarea pădurilor ucrainene. Rada Supremă adoptase documentul la 25 aprilie.

În textul scrisorii se spune că greșelile comise în toamna anului trecut la adoptarea legii privind conservarea pădurilor și prevenirea exportului ilegal de lemn netratat (responsabilitatea penală intervenea doar la tăierea cel puțin a unui hectar de pădure, ceea ce echivalează cu o pagubă de 2 mln. grivne), au dus la clasarea masivă a dosarelor penale pentru tăierea ilegală a pădurilor. De la începutul anului 2019 procuratura a închis 31 dosare penale privind tăierile masive.

Recent, specialiștii proiectului Fondului Mondial al Naturii Sălbatice (WWF) în Ucraina "Лесная стража (Garda forestieră)", anual în urma tăierilor dispare mai bine de 1% din pădurile carpatine. Moldova nu poate privi indiferentă despădurirea rapidă a regiunii, deoarece în Carpații ucraineni își au izvoarele principalele noastre rîuri – Nistru și Prut.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.