06 iunie 2019, 10:50 Caleidoscop views 14777
Alegeri în Danemarca, Trump crede în Irlanda, iar Franța a cheltui 500 milioane de euro pe expulzări
06 iunie 2019, 10:50 Caleidoscop views 14777

Alegeri în Danemarca, Trump crede în Irlanda, iar Franța a cheltui 500 milioane de euro pe expulzări

Social-democraţii au cîştigat alegerile legislative din Danemarca

Danemarca ar putea deveni a treia ţară nordică într-un an care alege un Guvern de stînga, după ce social-democraţii au cîştigat alegerile legislative organizate miercuri, se arată în urma ultimelor exit-poll-uri, relatează site-ul agenţiei Reuters şi Dpa.

Un grup de stînga din opoziţie ar putea primi 94 de locuri în Parlament, faţă de cele 81 ale Partidului Liberal şi ale altor formaţiuni politice de dreapta, potrivit exit-poll-urilor publicate de televiziunea DR.

Partidul Popular, care susţine Guvernul minoritar al premierului Lars Lokke Rasmussen, au pierdut peste jumătate din alegătorii pe care i-a avut încă de la alegerile din 2015.

Donald Trump, încrezător că Irlanda va fi într-o stare grozavă după Brexit

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că este încrezător că se va găsi o soluţie bună la chestiunea statului frontierei irlandeze după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează agenţia Dpa.

Irlanda va fi "într-o stare grozavă" după Brexit, a declarat Trump, care a sosit miercuri în prima sa vizită în Irlanda în calitate de lider al SUA, transmite mediafax.ro.

"Nu cred că frontiera va fi o problemă", a adăugat preşedintele american.

Situaţia frontierei între provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, s-a dovedit a fi una din cele mai delicate chestiuni în cadrul procesului Brexit.

Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, însă această prevedere este puternic contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Franţa a cheltuit 500 de mlioane de euro pentru expulzarea străinilor fără drept de şedere

Autorităţile franceze au cheltuit pentru scoaterea din ţară a străinilor fără drept legal de şedere circa 500 de milioane de euro în 2018; din această sumă, 468 de milioane s-au cheltuit pentru expulzările forţate, arată un raport parlamentar publicat miercuri. Românii s-au aflat anul trecut în topul expulzărilor.

Din documentul citat de AFP rezultă un cost mediu de 14.000 de euro pentru fiecare persoană obligată să părăsească teritoriul francez; asistenţa pentru repatrierea voluntară în ţările de origine este mai ieftină - între 2500 şi 4000 de euro, conform aceluiaşi raport, transmite Agerpres.ro.

Cu toate acestea, numărul de expulzări forţate a crescut de la 12.547 în 2011 la 15.677 anul trecut, în timp ce s-a înregistrat o scădere a repatrierilor asistate de la 13.584 în urmă cu opt ani la 6845 în 2018.

În 2017 au părăsit în total Franţa 26.783 de străini fără statut legal, iar în 2018 bilanţul rezultat din 7754 de plecări spontane, 6845 de plecări asistate şi 15.677 de expulzări a fost de 30.276.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1978
Populația:
1525 locuitori

Bugeac este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Bugeac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de municipiul Comrat și la 97 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1525 de oameni. Satul Bugeac a fost înființat în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.