29 septembrie 2013, 11:10 Caleidoscop views 24669
29 septembrie 2013, 11:10 Caleidoscop views 24669

Sfîrşitul ar putea veni în trei ani

"Este prea tîrziu şi sîntem de părere că nu prea mai putem face multe pentru a salva lumea din faţa acestui dezastru". Cercetătorii care s-au deplasat la faţa locului şi au studiat problema sînt de părere că totul se va termina în trei ani, scrie Business Insider.

Profesorul Peter Wadhams de la Universitatea Cambridge susţine că lumea se află în faţa unui dezastru de proporţii planetare, susţinînd că gheaţa de la Polul Nord se topeşte uluitor de repede.

"Pe lîngă măsurile pe care trebuie să le luăm pentru diminuarea emisiilor de CO2, mai urgentă este acestă situaţie. Trebuie să facem ceva în acest moment pentru a stopa încălzirea globală şi a diminua procesul topirii gheţarilor", a declarat profesorul.

Printre soluţiile propuse de profesorul de la Cambridge se numără reflectarea razelor Soarelui înapoi în spaţiu, "albirea" norilor sau îmbogăţirea oceanelor cu minerale care să absoarbă dioxidul de carbon.

Deşi topirea gheţarilor ar grăbi şi mai mult încălzirea globală, topind permafrostul şi eliberînd metanul, Wadhams spune că există şi aspecte pozitive la dispariţia maselor de gheaţă de la Polul Nord: uşurarea transporturilor la Polul Nord şi accesul mai facil la resursele submarine.

Cuvinte cheie:

Pamint , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.