29 septembrie 2012, 11:45 Caleidoscop views 5557
29 septembrie 2012, 11:45 Caleidoscop views 5557

Sîntem în pragul unei crize globale a alimentelor!

Acesta este avertismentul dat de instituţii ca Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Fondul Monetar Internaţional sau Banca Mondială, relatează Incomemagazine.

Alte organizaţii merg şi mai departe: „Mîncarea este noul petrol, iar pămîntul este noul aur”, spune Lester Brown, fondatorul „Earth Policy Institute” din SUA, citat de presa de peste Ocean. „Va fi ca un tsunami care va lovi omenirea în plin”, afirmă producătorii agricoli. Iar valul nu este departe de R. Moldova. Din contra, primele „distrugeri” sînt deja vizibile.

Privind retrospectiv, omenirea a traversat multe crize. 11 doar din 1929 încoace, dintre care cel puţin două s-au transformat în crize globale. Dar cuvîntul criză a intrat în vocabularul cotidian încă din antichitate, cînd aurul dacic a provocat prima criză mondială. Apoi alte şi alte crize, astfel încît mai marii lumii - în ale gîndirii - vorbesc de o anumită ciclicitate. Dar şi despre noua criză mondială care va lovi omenirea în urmatorii ani - criza alimentară.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.