05 octombrie 2012, 10:07 Caleidoscop views 8225
05 octombrie 2012, 10:07 Caleidoscop views 8225

Moscova nu se va conforma cererii APCE de retragere a trupelor din Transnistria


Foto: nr2.ru

Moscova nu va executa rezoluția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, deoarece o consideră inacceptabilă, transmite "Novii Reghion". Acest lucru a fost declarat de Kremlin, relatează presa rusă.

"Nu considerăm asemenea formulări și apeluri ca fiind adecvate, și cu siguranță, nu le vom da ascultare", - a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut Rusiei să-și retragă soldații, echipamentele și armele de pe malurile Nistrului, precum și să abrogheze decizia de a recunoaște independența Abhaziei și a Osetiei de Sud.

Oficialii de la Moscova argumentează refuzul de a se conforma rezoluției APCE prin aceea că au declarat în mod repetat că orice amestec în treburile suverane ale Rusiei este inacceptabil și contrar dreptului internațional.

Cuvinte cheie:

Moldova , Transnistria , armata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.