09 octombrie 2012, 14:53 Caleidoscop views 8108
09 octombrie 2012, 14:53 Caleidoscop views 8108

Șoc! Americanii au construit o farfurie zburătoare

Oficial, extratereştrii nu există, însă felul prin care omuleţii "verzi" se deplasează a fost cît pe ce să devină realitate, scrie lenta.ru

Luna trecută, Arhivele Naţionale americane au scos la lumină o iniţiativă militară şocantă. Dezvăluirea se numeşte "Proiectul 1794", o farfurie zburătoare supersonică, operaţională, construită pentru misiuni de patrulare.

Într-o adresă care datează din 1956 este recunoscut faptul că farfuria zburătoare "va atinge viteza maximă între 3 şi 4 Mach", iar cei implicaţi în proiect au fost destul de siguri că sînt pe drumul cel bun. Informarea din 1956 sugerează chiar că dezvoltarea farfuriei zburătoare are un parcurs mai bun decît era anticipat.

Şi, dacă ar fi avut succes, farfuria cu pricina ar fi putut zbura cu peste 4000 de kilometri pe oră şi ar fi avut capacitatea de a decola şi ateriza pe verticală, fiind controlată şi stabilizată prin jeturile de propulsie.

Jurnaliştii britanici comentează această informare dezvăluită de Arhivele Naţionale ca fiind probabil un simplu optimism ştiinţific sau speranţă pentru că proiectul a fost oprit în 1960.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.