28 octombrie 2012, 11:35 Caleidoscop views 4951
28 octombrie 2012, 11:35 Caleidoscop views 4951

Windows 8 a fost lansat

La aproape un an de la prima prezentare oficială, Microsoft a anunţat astăzi disponibilitatea globală a produsului Windows 8, noua versiune a sistemului de operare omniprezentei platforme Windows, relatează mir24.tv. Aducînd o schimbare majoră şi controversată de interfaţă, Windows 8 se înscrie astfel pe lista jaloanelor majore Windows, alături de versiunile '95, XP sau Vista.

Faţă de versiunile publice de test, versiunea finală aduce multe noutăţi. În primul rînd este inclus un tutorial ce arată cum se foloseşte noua metodă de navigare, folosind aşa numitele Charms.

Aspectul vizual a fost îmbunătăţit, la fel şi nivelul de customizare al noului ecran de start, multe aplicaţii noi incluse în Windows 8 au fost finisate, iar File Explorer (vechiul Windows Explorer) a suferit şi el schimbări importante.

Windows 8 va fi disponibil în peste 140 de pieţe şi în 37 de limbi în cele două versiuni principale, Windows 8 şi Windows 8 Pro, în timp ce versiunea dedicată organizaţiilor comerciale de mari dimensiuni este Windows 8 Enteprise. Tot începînd de astăzi este disponibil un nou membru al familiei Windows - Windows RT. Realizat pentru tabletele bazate pe arhitectura ARM, Windows RT va fi preinstalat pe device-uri noi.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.