07 mai 2020, 15:47 Caleidoscop views 2689
Cum este ”reînnoită” omenirea
07 mai 2020, 15:47 Caleidoscop views 2689

Cum este ”reînnoită” omenirea

În peripeţiile vieţii moderne, omul adesea se simte abandonat de izvoarele iniţiale ale Existenţei. Îşi simte singurătatea ontologică şi imperfecţiunea. Istoria modernă este necruţătoare cu cei slabi, iar omul poate fi slab în faţa provocărilor timpului şi ale soartei. Cu voinţa-i deteriorată şi spiritul devalorificat, omenirea goneşte fulgerător spre punctul său final. Degrabă vom înţelege care este esenţa misiunii noastre. Care este esenţa omului.

Însă unele cercuri, care demult lucrează la arderea a tot ce este omenesc, la lichidarea divinităţii din om, cred că ele cunosc menirea tainică a omenirii. Şi reducerea ei numerică, ca şi devalorizarea ei, face parte din acest proiect dement.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

omenirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.