12 noiembrie 2012, 14:53 Caleidoscop views 5860
12 noiembrie 2012, 14:53 Caleidoscop views 5860

Bancnotele euro își schimbă aspectul

Bancnotele euro își vor schimba aspectul: podurile, uşile şi ferestrele de pe bancnote vor fi înlocuite cu prinţesa Europa care a fost răpită de Zeus, anunță Sky News.

Se va modifica nu numai imaginea, dar şi elementele de siguranţă. Aceste măsuri sînt adoptate pentru a face faţă falsificatorilor de bani. Imaginea Europei este menită de a susţine declaraţiile politicienilor din zona euro legate de unitatea uniunii valutare.

Seria “Europe” va beneficia de progresele tehnologice înregistrate în domeniul imprimării bancnotelor, apărute după introducerea în circulaţie a primei serii.

Markerii de securitate au fost perfecţionaţi şi fac noile bancnote mai sigure. Noile bilete constituie din acest punct de vedere o evoluţie. Chiar dacă vor păstra grafica inspirată din tema precedentă “Epoci şi stiluri arhitecturale” şi unele dintre culorile dominante ale primei serii, noile bancnote au fost modificate pentru a permite inserarea noilor semne de securitate. Ceea ce va permite ca acestea să fie uşor distinse în raport cu seria precedentă.

Prima bancnotă de 5 euro va intra în circulaţie în mai anul viitor, celelalte bancnote vor apărea în următorii ani. Bancnotele din prima serie vor fi scoase din circulaţie peste 10 ani.

Cuvinte cheie:

Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
91 locuitori

Lidovca este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 91 de oameni. Satul Lidovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.