13 noiembrie 2012, 15:32 Caleidoscop views 6164
13 noiembrie 2012, 15:32 Caleidoscop views 6164

Vine sau nu sfîrșitul lumii?

21 decembrie 2012 este, conform predicțiilor din calendarul maiaș, ziua în care va veni Apocalipsa. Însă dacă majoritatea începe să se împacienteze, oamenii de știință ne liniștesc. Ei susțin că aceste informații sînt niște aberații.

Specialiștii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București ne liniștesc, susținînd că toate predicțiile sînt pure bazaconii.

"Este pur și simplu o încercare de îndobitocire a populației. Multe surse care propagă astfel de mesaje folosesc cuvinte cheie ca astronomie, planetă, galaxie pentru a da impresia de seriozitate. Chiar și așa-zisa aliniere a planetelor este o aberație, pentru că planetele nu orbitează în același plan, au înclinări diferite, deci este o imposibilitate fizică de a fi pe aceeași linie. Mai mult, soarele, pămîntul și centrul galaxiei se aliniază de două ori pe an fără să fie nimic deosebit", a declarat Mihai Dascălu, referent la Observatorul Astronomic, pentru ziarul ”Ring”.

Oamenii de știință susțin că abia în 2036 Pămîntul ar putea fi pus în pericol, cînd asteroidul Apophis, cu un diametru de 400 de metri, s-ar putea ciocni cu planeta noastră. Însă și atunci șansele sînt de una la 300.000, conform aceleiași surse.

Cuvinte cheie:

apocalips

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.